--> З лютого Луцьктепло хоче підняти тарифи на опалення на 33% | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

З лютого Луцьктепло хоче підняти тарифи на опалення на 33%

5
-7
З лютого Луцьктепло хоче підняти тарифи на опалення на 33%
З лютого ДКП “Луцьктепло” планує підвищити тариф на опалення. Зросте він в середньому на 33 відсотки.

Про це йдеться у сюжеті 12 каналу, пише ВолиньПост.

Причина у тому, що зросла вартість газу, електроенергії, водопостачання і водовідведення. Відповідно, це потягнуло за собою й зміни в тарифі за опалення. Нові розрахунки вже у міськраді, їх повинні затвердити незабаром.

“Якщо зауважень до цього розрахунку не буде, ми винесемо дане питання на виконавчий комітет, і, відповідно, будемо ініціювати його прийняття”, – каже директор підприємства Іван Скорупський.

Крім того, з лютого зміниться сам принцип нарахувань: “Луцьктепло” переходить на двоставкові тарифи. Тариф на опалення умовно поділять на дві частини. Постійна, це так звана “абонплата”, становитиме 300-350 гривень з квартири. Вона покриватиме витрати “Луцьктепла” на зарплату працівникам, на виплату податків, а також на утримання котелень та тепломереж. Нараховуватимуть її не лише протягом опалювального сезону, а й протягом всього року.

Друга частина тарифу – змінна. Це, фактично, оплата за енергоносії, які щомісяця закупляє “Луцьктепло”. До прикладу, газ, електрика, вода. Щомісяця ціни на них трішки відрізняються, відповідно ця змінна частина тарифу також буде щомісяця іншою. Нараховуватиметься вона лише під час опалювального сезону.

“Ми не бачили іншого виходу, аніж також перейти на двоставковий тариф, і всі ці наші постійні витрати розбити рівномірно на 12 місяців”, – пояснює Іван Скорупський.

Більше – у сюжеті.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-7

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А не вдавитеся?!
Відповісти
А мені пофіг я 2 роки плач по залишковому принципі, можете і на 200% піднімати це будуть ваші проблеми )))))) що зі мною робити ))))))
Відповісти
А якже заклики майбаха рік не підвищувати тарифів? Це ж комунальнк підри'мство, полішук наввь кнрувпв ним, от і не підвищуйте . Брезуни!
Відповісти
Спасибi!
Відповісти
Ідіоти
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні