--> Не мають паспортів, не знають, хто вони такі: як в Олицькій психлікарні роками утримують пацієнтів | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Не мають паспортів, не знають, хто вони такі: як в Олицькій психлікарні роками утримують пацієнтів

0
1
Не мають паспортів, не знають, хто вони такі: як в Олицькій психлікарні роками утримують пацієнтів
В Олицькій психіатричній лікарні роками мешкає 100 пацієнтів. Частина з них не має паспортів і не знає, хто вони, – повідомляє Перший.

Про це очільниця Волинської обласної психіатричної лікарні Людмила Юрко розповіла у вівторок, 12 січня, під час бюджетних слухань у Волинській обласній раді.

Вона нагадала, що з 1 квітня об’єднали лікарні у Липинах та Олиці. Через мізерне фінансування останньої є проблеми з виплатою зарплат усім працівникам.

«У замку знаходиться 2 відділення зі 100 пацієнтами. Через ці два відділення ми вимушені опалювати замок, освітлювати, виплачувати зарплату працівникам. Я вважаю, це не раціонально. Територія дозволяє забрати цих хворих до Луцька. Ми можемо перевезти стаціонарні відділення, пральню, фізкабінет, забрати частину працівників», – сказала очільниця лікарні.

«Частина з цих пацієнтів не має паспортів. Вони роками живуть, не знаючи, хто вони. Тому їх не можна просто перевести в інтернати. Але ці люди є і потребують догляду», – додала вона.

Людмила Юрко також повідомила, що рішенням Ківерцівського районного суду Олицький замок не можна використовувати як лікарню, бо там немає пожежної сигналізації і просочення дерев’яних конструкцій.

Натомість голова Волинської обласної ради Григорій Недопад заявив, що питання виселення лікарні з приміщення замку не можна вирішити швидко.

«Це соціальне питання. 160 людей можуть втратити роботу. Помаленьку готуємось до переїзду», – сказав посадовець.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні