В Італії знайшли випадок COVID, датований листопадом 2019 року

0
-2
В Італії знайшли випадок COVID, датований листопадом 2019 року
Перший випадок зараження коронавірусом в Італії зафіксували ще 10 листопада 2019 року, а не на початку грудня, як вважалося раніше. Про це йдеться в нових дослідженнях італійських вчених, про які 11 січня повідомило агентство Ansa.

Так, на думку вчених, першим пацієнтом з COVID-19 в Італії була 25-річна мешканка Мілана. Дослідники повторно вивчали зразки біопсії шкіри пацієнтів з атиповим дерматозом, яким восени 2019 року не змогли поставити точний діагноз. Раніше вони встановили, що були випадки, коли COVID-19 вражав тільки шкіру хворих.

Дослідження було опубліковане в Британському журналі дерматології вченими на чолі з Раффаеле Джанотті з Міланського державного університету у співпраці з Італійським діагностичним центром.

"Виходячи з того, що спостерігалося протягом останніх місяців у пацієнтів з COVID, які мали ураження шкіри, я задався питанням, чи не вдасться знайти щось подібне до офіційного початку пандемії. І ми дійсно знайшли це в гістологічних дослідженнях, проведених у деяких пацієнтів восени 2019 року", - сказав Джанотті.

За його словами, під час цієї пандемії були випадки, коли єдиною ознакою інфекції COVID-19 була патологія шкіри.

"І також було у випадку з молодою жінкою, у якої були тільки ураження шкіри (і спочатку підозрювали червоний вовчак) і легкий біль у горлі", - додав Джанотті.

Біопсія, проведена 10 листопада, показала в пацієнтки наявність послідовностей генів РНК вірусу SARS-CoV-2, "відбитків пальців" COVID-19 в шкірній тканині. Жінка, з якою вчені пізніше зв'язалися, повідомила про відсутність симптомів інфекції COVID-19, про зникнення уражень на шкірі у квітні і позитивний тест на антитіла в червні 2020 року.

"Таким чином, це - найстаріший науково задокументований випадок присутності коронавірусу. Але, мабуть, продовжуючи пошук, ми також знайдемо його на зразках з жовтня 2019 року", - сказав Джанотті.

Раніше пацієнтом номер 1 вважалася дитина, у якої коронавірус зафіксували в грудні 2019 року.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні