Тест на коронавірус тепер можна зробити в закладах первинної меддопомоги - НСЗУ

0
3
Тест на коронавірус тепер можна зробити в закладах первинної меддопомоги - НСЗУ
У центрах надання первинної медичної допомоги зробили спеціальні пункти тестування на коронавірус.

Відтепер це тестування стане частиною послуги на первинному рівні медичної допомоги та при амбулаторній допомозі, повідомляє пресслужба Національної служби здоров'я при МОЗ.

З 22 грудня 2020-го збір матеріалів у хворих на коронавірус або з підозрою на нього для тестування та їх транспортування у лабораторний центр МОЗ є складовою частиною медичних послуг надавача первинної медичної допомоги.

Новий порядок реалізації Програми медичних гарантій передбачає, що у першому кварталі цього року не буде пакету послуг для мобільних бригад, що відбирають матеріал для тестування у пацієнтів з підозрою на коронавірус.

"Натомість центри надання первинної меддопомоги створюють пункти тестування. Медики виїжджають до тих пацієнтів, які не можуть дістатися до пунктів самостійно. Також центри медико-санітарної допомоги мають можливість домовитися між собою та створити спільні пункти тестування або мобільні бригади", - кажуть в НСЗУ.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні