В Японії виявили нову мутацію коронавірусу

0
5
В Японії виявили нову мутацію коронавірусу
В Японії виявили нову мутацію коронавірусу, відмінну від тих, що поширюються у Великій Британії або ПАР. Штам 6 січня виявили фахівці Національного інституту інфекційних хвороб у чотирьох осіб, які прилетіли з Бразилії, повідомляє РИА Новости.

Як зазначили в інституті, нова мутація частково схожа з мутаціями, що представляють занепокоєння через більш високу контагіозність (властивості інфекції передаватися від хворого організму здоровому).

У новому штамі виявлена ​​мутація N501Y в ключовій контактній ділянці білка-шипа, присутня як в "британському", так і в "південноафриканському" штамах, а також мутація E484K в білку-шпильці, присутня тільки в "південноафриканському" штамі.

При цьому в новій мутації відсутні так звані випадання амінокислот в ряді позицій.

У прес-релізі інституту підкреслюється, що дані про нову мутацію обмежені інформацією про нуклеотидну послідовність генів, тому на цей час важко оцінити рівень патогенності, контагіозності, ефективності методів тестування або вакцин.

За інформацією японських ЗМІ, один з інфікованих потрапив до лікарні через проблеми з диханням, у зараженої жінки присутні болі в горлі й головний біль, а у дитини - підвищена температура.

Хвороба четвертого пацієнта поки протікає безсимптомно.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні