Чи ефективним є фітнес для обличчя

0
6
Чи ефективним є фітнес для обличчя
Щоб підтягнути обличчя, не роблячи при цьому операцій, роблять вправи, які називають фейсфітнес.

Його ефективність поки не довели, але такий спосіб доволі популярний, розповіла дерматологиня Світлана Якубовська, передають 24 Новини.

Шкіра людини старіє не тому, що м'язи на обличчі втрачають тонус. Це комплексний процес, до якого залучені генетика, гормони, і фізіологічні процеси старіння – зменшення синтезу колагену, еластину, гіалуронової кислоти, вплив сонця та інші. Тому "тренуючи м'язи обличчя" на них не можна вплинути загалом.

В деяких випадках такий метод може справді допомогти. Це додасть тонусу шкірі та її м'язам.

З віком і у кожної людини залежно від активності їхньої міміки різні групи м'язів обличчя можуть бути як дуже напруженими, так і навпаки - розслабленими. Під час будь-яких рухів, наприклад, при посмішці одні м'язи напружуються, а інші, навпаки, розслабляються.

Якщо і виконувати будь-які вправи, спрямовані на "зміцнення м'язів", треба точно знати з чим працювати, які м'язи у конкретної людини на обличчі перебувають в недостатньому тонусі, щоб можна було на них впливати й не погіршити гіпертонус інших м'язів. Ось чому вправи "через екран" або з журналу точно не варіант. Це можливо тільки виключно з фахівцем, що має медичну освіту і розбирається в цьому на всі 100%.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
6

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні