В Україні з'являться нові категорії транспортних засобів

0
-3
В Україні з'являться нові категорії транспортних засобів
Кабінет Міністрів прийняв рішення оновити Класифікацію і Єдині вимоги до конструкції та технічного стану колісних транспортних засобів.

Зміни передбачають створення нових категорій колісних транспортних засобів (L1е - L7е (мототехніка) і поділ на класи категорії М2 та М3 (легкові автомобілі та автобуси), говориться в повідомленні на офіційному сайті уряду.

"Сьогодні в ЄС з'явилася значна кількість транспортних засобів, що відносяться до категорій і підкатегорій, і які відсутні у вітчизняному законодавстві, в зв'язку з чим не можуть імпортуватися в Україну і використовуватися на дорогах загального користування. Особливо це стосується категорії L, серед яких значна кількість мають електричний двигун і підвищену мобільність, що особливо важливо для великих міст", - заявив глава Міністерства інфраструктури Владислав Криклій.

Прийняте урядом рішення відповідає останній версії Женевської угоди і законам Євросоюзу і приводить українське законодавство до реалій сьогоднішнього дня і європейським стандартам.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні