У ЗСУ виявили мільйонну розтрату під час будівництва казарм

1
-1
У ЗСУ виявили мільйонну розтрату під час будівництва казарм
Недбале ставлення військового чиновника до служби привели до розтрати коштів, виділених на будівництво казарм у місті Бахмут Донецької області. Сума збитків понад 3 млн гривень, повідомляє Нацполіція в середу, 6 грудня.

Зазначено, що силовики виявили протиправну діяльність колишнього керівника територіального управління Міноборони і ряду директорів комерційних структур.

У ході слідства встановлено, що офіцер підписав офіційні документи, в яких заздалегідь були внесені недостовірні відомості про обсяги та вартість виконаних робіт при будівництві казарм поліпшеного планування в Бахмуті.

На підставі цих документів на рахунки комерційних структур перерахували бюджетні кошти за роботи, які фактично не були виконані, в результаті чого завдано збитків на суму понад 3 млн гривень, - йдеться в повідомленні.

Напередодні колишньому чиновнику Міноборони було повідомлено про підозру за статтею про халатне ставлення до військової служби (ч. 3 ст. 425 КК України).

Також в кінці грудня минулого року про підозру повідомили трьом керівникам комерційних структур. Дії підозрюваних кваліфіковані за статтями про привласнення, розтрату майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, а також службове підроблення (ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 366 КК України).

За скоєне офіцеру може загрожувати покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п'яти до семи років.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Рагулi
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні