Непродовольчі товари можна буде купити під час локдауну, - Степанов заспокоїв українців

1
1
Непродовольчі товари можна буде купити під час локдауну, - Степанов заспокоїв українців
Міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що інформація про забороні продажу деяких непродовольчих товарів під час карантину не відповідає дійсності. Про це Степанов заявив на брифінгу, пише 112.юа.

"Я бачив цю інформацію, яка з'явилася в мережі, вона не є достовірною. Чим дозволено буде торгувати в період з 8 по 25 січня - це ТОРГІВЛЯ продуктами ХАРЧУВАННЯ, на торгових площах, де не менше 60% площі призначено для торгівлі продуктами харчування, лікарськими засобами, виробами медичного призначення, засобами гігієни, засобами зв'язку, ветеринарними препаратами, кормами, насінням та засобами захисту рослин", - зазначив Степанов.

Торговельна діяльність іншими групами товарів може відбуватися тільки із здійсненням адресної доставки замовлень". Що стосується побутової хімії, то Степанов повідомив, що Кабмін на засіданні 5 січня ще прийме певні уточнення.

За словами міністра, коли уряд складав перелік товарів, які не можна буде придбати, то виходило з того, що карантин триватиме в Україні тільки 16 днів.

"16 днів це той термін, який потрібен нам, щоб повністю збити хвилю поширення Covid-19. Нам це потрібно, щоб ми потім вже не вводили ніяких локдаунів, щоб ми спокійно пройшли пікове зростання захворюваності на грип, щоб ми вже до весни не вводили локдаун, щоб ми спокійно пройшли цю хвилю захворюваності і витримала наша медична система", зазначив міністр.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Відкрийте постанову Кабміну, там є перелік товарів, які можна продавати. Степанов - міністо, який не вміє читати постанови. Господарські товари можливо придбати тільки з доставкою.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні