В Конго виявили нову невідому науці хворобу

1
-6
В Конго виявили нову невідому науці хворобу
У місті Інгенде на заході Демократичної Республіки Конго госпіталізували жінку з ознаками лихоманки, однак лікарям поки не вдалося виявити у пацієнтки відому науці хворобу.

Про це повідомив генеральний директор Національного інституту дослідження біомедицини Конго Жан-Жак Муембе Тамфум, який свого часу допоміг виявити лихоманку Ебола, передає CNN.

"Зараз ми знаходимося в світі, де з'являться нові патогени. І це те, що являє собою загрозу для людства", - сказав він CNN.

Так, в Інгенде побоювання зіткнутися з новим смертельним вірусом залишалися реальними навіть після одужання пацієнтки з симптомами, схожими на Ебола. Її зразки були протестовані на місці і відправлені до Національного інституту біомедичних досліджень Конго (INRB) в Кіншасі, де вони були додатково перевірені на інші захворювання з аналогічними симптомами.

Результати виявилися негативними, хвороба, яка вразила її, залишається загадкою. Лікарі побоюються, що жінка, особа якої залишається засекреченою, стане нульовим пацієнтом "хвороби X" ("X" означає несподівана – ред.), першої відомої інфекції нового патогена, який може охопити світ так само швидко, як коронавірус, але з рівнем смертності Ебола від 50 до 90%.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Нема чого кататися по світі і привозити в Україну "подарунки". Можна ж хоча б якийсь рік потерпіти і посидіти дома, якщо немає нагальної потреби.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні