В Україні очікують на візит нової головуючої в ОБСЄ вже цього місяця

0
2
В Україні очікують на візит нової головуючої в ОБСЄ вже цього місяця
З 1 січня Швеція перейняла головування в ОБСЄ. Новим діючим головою ОБСЄ стала міністр закордонних справ країни Анн Лінде.

Пише Голос Америки.

МЗС України привітало призначення, а Українська делегація для участі у тристоронній контактній групі підкреслила, що Швеція «традиційно підтримувала Україну і є одним із найбільших наших друзів».

В дописі делегації у соцмережах повідомляється, що Лінде має прибути до Києва вже цього місяця. «Символічно, що свій перший закордонний візит у новій якості Анн Лінде планує здійснити саме до України», - йдеться в повідомленні.

В своїй заяві виданій 1 січня Лінде перелічила основні питання, які потребують невідкладної уваги ОБСЄ.

«Конфлікти та кризи, що тривають в регіоні ОБСЄ, включаючи ситуацію, яку ми бачимо в Білорусі, всередині та навколо України і збільшення напруги навколо Нагірного Карабаху потребують постійної спільної уваги нашої організації. Це, природньо, буде в нашому розкладі на початку року», - йдеться в заяві Лінде.

В 2020 році в ОБСЄ головувала Албанія, а в 2022 році її очолить Польща.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні