У Луцьку перед святами перевіряли магазини піротехніки. ФОТО

0
8
У Луцьку перед святами перевіряли магазини піротехніки. ФОТО
Традиційно, у грудні крамниці наповнюються новорічною атрибутикою, зокрема піротехнічними виробами. Яскраві обгортки та передсвятковий настрій спонукають громадян купувати численні петарди, салюти та феєрверки. Проте трапляється так, що замість очікуваних веселощів людина може отримати травми. Особливо небезпечно це для підлітків, адже щороку в країні отримують травми унаслідок розривів піротехнічних виробів (особливо часто петард) діти.

Про це повідомляють на веб-сайті У ДСНС України у Волинській області.

29 грудня на найбільшому ринку обласного центру працівники служби порятунку разом з дільничними офіцерами поліції Луцького відділу поліції ГУНП у Волинській області провели заходи для попередження і виявлення незаконного продажу піротехнічної продукції.

Учасники рейдової групи відвідали місця можливої торгівлі та провели профілактичні бесіди з продавцями та громадянами на ринку щодо дотримання правил пожежної безпеки під час зимових свят.

Під час рейду правоохоронці виявили декілька фактів незаконного збуту піротехнічної продукції, тому наголосили, що продавати такі вироби в не пристосованих місцях суворо заборонено. Особи, які продавали хлопавки, свічі, бенгальські вогні тощо за таке правопорушення понесуть адміністративну відповідальність.

Фахівці ДСНС наголосили, що піротехнічна продукція, яка збувається з рук, є загрозою для здоров’я і життя, адже зазвичай сумнівної якості.

Подібні заходи в області триватимуть.

«Громадяни, пам’ятайте – використання піротехнічних виробів може призвести до травмування. А дітям взагалі самостійно купувати чи користуватися піротехнічними виробами заборонено!», – наголошують рятувальники.

Для довідки: Кодексом України про адміністративні правопорушення передбачена відповідальність за порушення порядку виробництва, зберігання перевезення, торгівлі та використання піротехнічних засобів (ст.195-6 КУпАП) – тягне за собою накладення штрафу від тридцяти п’яти до шістдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (штраф від 595 грн до 1700 грн) з конфіскацією піротехнічних засобів.




Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
8

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні