Кабмін змінив умови програми Доступні кредити

0
13
Кабмін змінив умови програми Доступні кредити
Кабінет міністрів вніс зміни в умови пільгового кредитування бізнесу за програмою Доступні кредити 5-7-9%. Як повідомляє прес-служба Мінфіну, це пов'язано з посиленням карантинних обмежень.

Так, в програму внесли такі зміни:

програма поширюється на суб'єктів середнього підприємництва - річний дохід до 20 млн євро;

лібералізуються умови кредитів: термін кредиту на фінансування обігового капіталу збільшився до 3 років; відстрочка платежу з повернення кредиту може становити до 12-ти місяців; зменшується перший внесок в реалізації інвестиційного проекту (10% для діючого бізнесу і 15% для стартапів);

пом'якшуються умови для рефінансування кредитів в частині забезпечення збереження фонду оплати праці - зменшення до 50%, чисельності персоналу - до 50% (станом на 1 березня);

для кредитів на фінансування обігового капіталу встановлюється компенсація відсотків до 0% річних на період карантину та обмежувальних заходів, а після їхнього скасування триває їхня компенсація на рівні 3% річних, а для кредитів рефінансування встановлюється компенсація відсотків до 3% річних після 31 березня 2021 року.

регулюється питання можливості поєднання державної підтримки за програмою Доступні кредити 5-7-9% з державною підтримкою, яка може надаватися місцевими державними адміністраціями та органами місцевого самоврядування на підставі регіональних і місцевих програм розвитку малого і середнього підприємництва за рахунок місцевих ресурсів.

Зазначається, що кількість заявок на участь в програмі вже склала 58374 штуки на загальну суму 69 млрд грн. При цьому підписано 7158 кредитних договорів на загальну суму 16,5 млрд гривень.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
13

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні