Google назвав топ-7 трендів діджитал-маркетингу 2021 року

0
6
Google назвав топ-7 трендів діджитал-маркетингу 2021 року
Розвиток мобільних додатків, продажі за допомогою відео, а також посилення захисту даних споживачів стануть головними digital-трендами наступного року.

Такий прогноз дали менеджери компанії Google стосовно тенденцій розвитку digital-маркетингу.

30% споживачів вважають, що інакше здійснюватимуть покупки після пандемії. Ось чому в 2021 році роздрібним магазинам варто максимально використовувати можливості розвитку, закладені у мобільних додатках. Користувачі, які завантажать додаток – майбутні лояльні клієнти. Такі витрачають утричі більше, ніж ті, хто купує з мобільних пристроїв.

Дедалі важливішими стають забезпечення конфіденційності та захист даних користувачів, тож бренди повинні відповідальніше ставитися до збереження інформації і пояснювати, як вона використовується. Етична робота з даними потребуватиме, аби усі рішення ухвалювалися в інтересах користувачів, а не лише для дотримання законодавства.

Прогнозують, що понад 80% споживчого трафіку в інтернеті припадатиме на частку відео. Задля успіху в 2021 році, необхідно використовувати популярність онлайн-відео і через них звертатися до споживачів.

Під час вибору товарів усе більш важливим стає їхній вплив на навколишнє середовище. За даними Google Trends, у категорії "Продукти харчування та напої" зростає кількість запитів "екологічний". А тому компаніям радять постійно шукати нові способи забезпечити екологічність: за допомогою партнерств, нових галузевих проєктів, інноваційних методів виробництва і переробки. Все це буде ще сильніше розвиватися в новому році.

Вирішальне значення для ефективного маркетингу має збір даних. В інтернеті для цього широко використовувалися файли cookie, в яких зберігається інформація про те, що відбувається після кліка. Але новий час диктує нові вимоги користувачів щодо конфіденційності та нові закони. У 2021 році інноваційні способи збору даних, що не порушують конфіденційності, продовжать розвиватися і маркетологи будуть оцінювати ефективність кампаній за допомогою таких складних методик, як моделювання конверсій. У Google переконані, що, створивши надійну інфраструктуру, компанії зможуть отримувати більше інформації, збираючи менше даних.

Компаніям також доведеться автоматизувати частину послуг, аби виправдовувати нові очікування споживачів. Йдеться про автозаповнення, управління повторними замовленнями або чат-боти служби підтримки. Автоматизація дасть змогу оптимізувати надавані послуги.

Люди прагнуть змінити світ шляхом певних купівельних рішень. У 2021 року споживачі очікуватимуть від брендів толерантності, різноманітності та расової рівності. У Google наразі збільшилася кількість пошукових запитів Black-owned business (компанії з темношкірим власником).

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
6

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні