Волинянин вистрілив товаришу в голову на полюванні

0
-2
Волинянин вистрілив товаришу в голову на полюванні
Трагедія сталася навесні цього року приблизно за один кілометр від села Гречища. Як ідеться у вироку, обвинувачений, грубо порушуючи заходи безпеки при поводженні з вогнепальною зброєю під час полювання на хутряну і копитну дичину, пише Волинь.

Не маючи наміру позбавити життя людини та не передбачаючи небезпечних наслідків, під час недбалого поводження зі зброєю, проводячи заряджання мисливського карабіна «Маузер-98К», чоловік направив ствол у напрямку товариша. Переводячи перемикач запобіжника зброї в крайнє ліве положення він допустив здійснення одного пострілу, яким влучив в іншого мисливця, який стояв приблизно за півтора метра. Цим пострілом він заподіяв потерпілому вогнепальне поранення голови, від якого той помер на місці події.

Заподіяв потерпілому вогнепальне поранення голови, від якого той помер на місці.

До обставин, що пом’якшують покарання, суд відніс каяття обвинуваченого, який жалкує про скоєне, сплатив потерпілій 4999 гривень в якості часткової компенсації за шкоду, завдану кримінальним правопорушенням; а також з’явлення із зізнанням. Обставин, що обтяжують покарання, не встановлено.

Таким чином суд ухвалив визнати мешканця Великого Куреня винним у вчиненні злочину, передбаченого частиною першою статті 119 Кримінального кодексу України, і призначити йому основне покарання у виді обмеження волі на строк чотири роки. Також призначив додаткове покарання покарання у виді позбавлення права полювання строком на три роки. Однак на підставі ст. 75 ККУ, наш краянин звільнений від основного покарання, якщо він протягом двох років іспитового строку не вчинить нового кримінального правопорушення.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні