Популярний у всьому світі напій визнали небезпечним для печінки

1
1
Популярний у всьому світі напій визнали небезпечним для печінки
Вчені назвали популярний напій, який прискорює обмін речовин, покращує пам’ять, сприяє втраті ваги і має безліч властивостей, що збільшують тривалість життя.

Його помірне споживання, а саме, не більше трьох чашок у день, позитивно впливає на організм на думку фахівців. Однак при зловживанні можуть виникнути побічні ефекти, пише Свідок.

Згідно з дослідженням, у звичайному чаї містяться таніни – поліфенольні сполуки, які роблять цей популярний напій, як і вино, гірким на смак. Вони можуть перешкодити засвоєнню заліза. Якщо ж не хочеться скорочувати споживання чаю в день, то потрібно переконатися чи присутня достатня кількість продуктів, багатих залізом, у щоденному раціоні.

Ще одна проблема - наявність токсинів у чайному листі. Вона стосується всіх рослинних продуктів в умовах сучасної екології. Дослідники уточнюють, що в результаті тестування 30 видів чаю в кожному з них був виявлений свинець.

При цьому рівень алюмінію був вище рекомендованої норми на 20%. А щоденний вплив токсинів може викликати пошкодження печінки.

Вчені також виявили високий рівень фтору. На їхню думку, він сприяє прискореному пошкодженню зубів, кісток і суглобів. Ще однією проблемою при зловживанні чаєм назвали неспокій, проблеми зі сном і головні болі.

Вся шкода пов’язана з кофеїном, який міститься в чайному листі. Зрозуміло, його рівень набагато менший ніж у каві, однак при постійному вживанні може спостерігатися печія.

Любителям чаю з лимоном також рекомендують знизити денну дозу. Незважаючи на те, що лимонна кислота є антиоксидантом, чай з лимоном містить високий рівень важких металів.

Щоб зменшити шкідливий вплив на організм, необхідно стежити за нормою і вибирати розсипний листовий чай. На думку фахівців, у ньому набагато менше шкідливих елементів, ніж у пакетованому.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Тут не стільки шкоди в чайові, як в тих ароматизаторах які вже і в чаї додумалися напихати!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні