Експеримент: при головному болеві парацетамол можна замінити пивом

1
-7
Експеримент: при головному болеві парацетамол можна замінити пивом
Парацетамол і пиво: вчені знайшли у них спільні ефекти при головному болю. Невеликі порції пива здатні знижувати рівень головного болю майже на півтора бала.

Відкриття належить вченим з Лондона, які вирішили дослідити, що спільного у парацетамолу і пива, якщо їх розглядати як засіб від мігрені, пише green post.

Дослідники залучили 400 волонтерів. Всім людям провели 13 діагностичних маніпуляцій і дев'ять тестів, які дозволили визначити рівень їхнього больового порогу. Проаналізувавши отримані дані, автори експерименту змогли встановити, що невеликі порції пива здатні знижувати рівень головного болю майже на півтора бала.

Однак, таблетка парацетамолу показала вищу ефективність, ніж пиво. Для того, щоб добитися такого ж результату волонтерам потрібно було випити півтора літра напою.

Автори експерименту прийняли рішення більш глибоко вивчити сам механізм, який дозволяє пиву надавати знеболюючий ефект при нападі мігрені.

Примітно, що лікарі поставилися до експерименту досить скептично, так як пиво - це все-таки алкогольний напій, яким лікуватися неправильно. Крім того, купірування головного болю навіть парацетамолом або іншими таблетками може зіграти поганий жарт, адже за мігренню може стояти серйозна хвороба. Наприклад, проблеми з судинами і новоутворення в головному мозку.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-7

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
а ще краще йоршик
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні