Відтепер сироти зможуть жити в прийомних сім'ях після 18 років

0
1
Відтепер сироти зможуть жити в прийомних сім'ях після 18 років
При цьому не важливо, в якому навчальному закладі вони навчаються - в установах професійної (професійно-технічного) освіти або закладах вищої освіти.

Повідомляє Кореспондент.

Президент України Володимир Зеленський підписав закон про посилення захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Даний документ передбачає дозвіл на життя в прийомних сім'ях після 18 років. Про це в середу, 23 грудня, повідомляє Офіс президента України.

Уточнюється, що після вступу в силу закону діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, зможуть жити в прийомній сім'ї або дитячому будинку сімейного типу до досягнення 23-річного віку.

"Документ спрямований на поліпшення соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які проживають у прийомних сім'ях та дитячих будинках сімейного типу", - додали в ОП.

Зазначається, що документ набуде чинності на наступний день після його опублікування.

Нагадаємо, в Україні діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, в тому числі після досягнення ними 23 років, отримали право на позачергове отримання житла з житлового фонду.

Раніше Кабмін збільшив розмір соціальної допомоги для дітей-сиріт та дітей з інвалідністю на 2020 рік. Діти-сироти отримуватимуть щомісяця на тисячу гривень більше, а діти з інвалідністю - три тисячі.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні