Чоловік, який напав на синагогу отримав довічний термін.

0
5
Чоловік, який напав на синагогу отримав довічний термін.
У Німеччині суд засудив до довічного увʼязнення Штефана Баллієта, який у 2019 році вбив двох людей при спробі напасти на синагогу в місті Галле.

Пише Бабель.

На судовому процесі Баллієт визнав провину. Він виправдовував свої дії «антисемітськими, расистськими та антифеміністичними теоріями змови». Також злочинець заявив, що вирішив напасти на синагогу, дізнавшись про Брентона Тарранта, організатора і виконавця теракту в новозеландському місті Крайстчерч, що забрав життя понад 50 осіб.

9 жовтня 2019 року в Галле біля синагоги Баллієт відкрив стрілянину з автомата, в результаті чого на місці загинули чоловік і жінка, були поранені ще кілька людей. У цьому ж місті на єврейському кладовищі невідомі кинули гранату. Пізніше стало відомо, що стрілець відкрив вогонь і по турецькій закусочній. Він транслював напад в інтернеті.

Після стрілянини чоловік намагався втекти на автомобілі, але потрапив в ДТП. Він потрапив до лікарні з двома вогнепальними пораненнями в шию, які отримав під час перестрілки з поліцейськими.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні