МОЗ розширює перелік людей, які повинні тестуватись

0
5
МОЗ розширює перелік людей, які повинні тестуватись
Міністерство охорони здоров'я розширить тестування українців на коронавірус через зменшення кількості звернень та завантаженості лабораторій, пише gazeta.ua.

"Ми змінили алгоритми тестування. Тепер розширюємо перелік людей, які можуть і повинні тестуватись. Багато говорять про те, що в нас зменшення кількості хворих пов'язане нібито зі зменшенням кількості тестувань. На сьогоднішній ранок у лабораторіях МОЗ залишки по тестуванню людей, які мають ознаки коронавірусної хвороби, або пневмонії, або гострого респіраторного вірусного захворювання на всю країну – 391 зразок по так званому першому пріоритету", – заявив очільник МОЗ Максим Степанов під час брифінгу 21 грудня.

Такі результаті свідчать про зменшення кількості людей, які звертаються по тестування.

"Потужності наших лабораторій значно збільшені, зараз деякі завантажені буквально на 50%, саме тому ми хочемо збільшити суттєво цю кількість", – зауважив Степанов.

Також в Україні розширюватимуть тестування за допомогою нових експрестестів.

"Вже понад 10 днів ми проводимо дослідження експрес-тестами на антиген. Лише за минулий тиждень провели 6355 тестів таким методом, з них позитивними виявились 1063", – розповів міністр.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні