--> Які аналізи треба обов'язково здати після COVID-19 | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Які аналізи треба обов'язково здати після COVID-19

0
4
Які аналізи треба обов'язково здати після COVID-19
Після одужання від коронавірусної хвороби варто здати низку аналізів, щоб оцінити загальний стан організму. Насамперед потрібно здати загальний аналізи крові та сечі, рекомендує головний лікар одного з діагностичних центрів Львова Тарас Жиравецький. Медик каже, що із загального аналізу сечі можна буде зробити висновок, як працюють нирки.

Також можна здати печінкові проби. Водночас результати аналізів можуть після хвороби відрізнятися від норми, розповідає лікар на своїй сторінці у фейсбуці, пише Волинь.

«Вони можуть бути вище, тому не хвилюйтеся. Але їх моніторинг важливий, оскільки часто ви приймали (ліки, - ред) і це може трохи піднімати печінкові проби», – зазначив лікар.

Також Тарас Жиравецький радить здати ниркові проби і аналізи на рівень креатиніну та сечовини в крові. Виходячи з результатів, можливо, знадобиться спеціальна дієта, або навіть препарати.

Медик радить перевірити і рівень глюкози в крові. Цей показник дуже важливий, особливо для тих, у кого є схильність до цукрового діабету та підвищення цукру.

«Ці два показники важливі, щоб зрозуміти, як працюють нирки. Крім того, сечова кислота може часто змінюватися після «ковіду». Якщо вона збільшується, лікар порадить вам дієту і, якщо необхідно, ліки, які будуть знижувати сечову кислоту», - додав він.

Медик радить перевірити і рівень глюкози в крові. Цей показник дуже важливий, особливо для тих, у кого є схильність до цукрового діабету та підвищення цукру.

А ось комп'ютерну томографію повторно лікар не рекомендує робити, якщо сатурація кисню в нормі, з аналізами все гаразд, відсутня задишка і температура.

«Якщо у вас теж все добре з аналізами і у вас нормальний Ц-реактивний протеїн, феритин, загальний аналіз крові, немає температури, задишки і вам не робили КТ, робити її сенсу немає», - додав він.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні