За жорстоке поводження з рибою засудили працівників супермаркету

1
0
За жорстоке поводження з рибою засудили працівників супермаркету
У Польщі працівників супермаркету засудили до штрафів та умовного позбавлення волі за жорстоке поводження з живою рибою. Її тримали без води та пакували в сухі пластикові пакети.

Позов ще 10 років тому подали екоактивісти. Програли у суді другої інстанції, але після повторного розгляду 2 грудня суд визнав провину трьох співробітників супермаркету, пише Gazeta Wyborcza. Так, тодішньому керівникові рибного відділу супермаркету дали 1 рік позбавлення волі з відтермінуванням на 2 роки. Ще двом продавцям - по 10 місяців з відтермінуванням на 2 роки.

"У випадку з чотириногими, добитися людської емпатії та реакції на жорстокість значно легше. Але з рибою досі поводяться як з "другосортними" створіннями, як і з птахами. Важливо, щоб люди зрозуміли, що це теж жива істота і її треба захищати", - цитує Polskie Radio Кароліну Кушлевич, адвокатку, яка у суді добивалася справедливості для коропів.

За її словами, це перший випадок, коли людину, що упаковувала живих коропів без води, визнають винною у злочині. На її думку, такий вирок допоможе зменшити обсяги торгівлі живою рибою.

Зауважується, що суд не розглядав питання того, яку подальшу долю мала придбана покупцями риба.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
В такому випадку нехай подадуть до суду на китайців які вбивають для їжі собак, заодно на всіх "мясоїдів" за те що вони вбивають тварин!
А якщо риба повільно "задихається" в акваріумі -це гуманно?!!!
А оті "екоактивісти" окрім рослин нічого не їдять? Так рослини теж живі істоти!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні