Через суд заблокували рішення Волинської ОДА

1
-9
Через суд заблокували рішення Волинської ОДА
Господарський суд міста Києва задоволив позов прокуратури Волинської області до Волинської обласної державної адміністрації.

Суд визнав незаконними і скасував розпорядження голови Волинської ОДА, якими надавався дозвіл на вилучення понад 40 га земель лісогосподарського призначення на території Маневицького району із користування державних лісогосподарських підприємств та зміну їх цільового призначення, повідомили Волинь24 у пресслужбі обласної прокуратури.

Розпорядженнями від 26 вересня та 28 грудня 2019 року Волинська обласна державна адміністрація надала дозвіл державному підприємству «Волиньторф» на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельних ділянок державної форми власності, розташованих за межами населених пунктів Прилісненської сільської ради Маневицького району, зі зміною цільового призначення задля подальшої передачі їх в оренду для видобування торфу.

У Волинській обласній прокуратурі відзначають, що обласні державні адміністрації не наділені повноваженнями щодо вилучення та зміни цільового призначення вказаних земель лісогосподарського призначення державної власності для нелісогосподарських потреб, які водночас мають статус особливо цінних земель.

Вилучати їх має право виключно Кабінет Міністрів України. Зміна ж цільового призначення здійснюється за погодженням із Верховною Радою України.

Втрутившись у ситуацію, прокурори попередили незаконну зміну цільового призначення земель лісового фонду вартістю понад 40 млн грн та вилучення їх з користування належних землекористувачів – державних підприємств "Маневицьке лісове господарство" та "Городоцьке лісове господарство".


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-9

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні