Скільки можна їсти червоної ікри без шкоди для здоров'я?

0
-3
Скільки можна їсти червоної ікри без шкоди для здоров'я?
За словами дієтолога Марини Макіша, з'їдена кількість червоної ікри не повинна перевищувати 50 грамів за день.

Про це повідомляє newsyou.

Спеціаліст повідомила в інтерв'ю, що людям, які страждають від гіпертонії, а також хворобами нирок, корисною кількістю червоної ікри є одна столова ложка (за добу). Якщо таких проблем зі здоров'ям немає, можна з'їсти протягом дня дві-три столові ложки, що становить приблизно 50 грамів продукту. Вживати більше не рекомендується.

«У червоній ікрі високий вміст солі. 100 грамів - це практично 100% тієї норми солі, яку краще не перевищувати, щоб не було проблем зі здоров'ям », - поділилася Макіша.

Говорячи про користь даного продукту для здоров'я, дієтолог вказала на насиченість червоної ікри найважливішими вітамінами - D, Е, В12. Вміст білка в ній перевищує його концентрацію в м'ясі. Крім того, червона ікра забезпечує організм мінералом селеном, зміцнює імунітет і сприяє довголіттю.

Також її вживання покращує функціонування серця та печінки. Цей ефект пояснюється тим, що продукт є дуже багатим джерелом гепатопротектора холіну і корисних протизапальних жирів омега-3.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні