Кенгуру здатні спілкуватися з людьми не гірше собак. ВІДЕО

0
3
Кенгуру здатні спілкуватися з людьми не гірше собак. ВІДЕО
Кенгуру здатні свідомо взаємодіяти з людьми так само, як і собаки.

Це суперечить поширеним думкам про те, що на таку поведінку здатні лише приручені тварини, зазначає австралійський професор Алан Макеліґот із Сіднейського університету, пише Biology Letters.

"Наше дослідження вказує, що потенціал референтної свідомої комунікації тварин із людьми був недооцінений", - говорить Макеліґот.

Дослідники простежили за поведінкою 11 дорослих кенгуру, які жили в неволі, але при цьому не були одомашнені. Біля тварин клали їжу в закритому пластиковому контейнері й спостерігали, як ті поводитимуться, аби її роздобути.

10 із 11 кенгуру пильно дивилися на експериментатора, який клав їжу, а 9 - ще й переводили погляд із експериментатора на контейнер. Дослідники також помітили випадки, коли кенгуру підштовхували експериментатора носом чи терлися об нього, тобто свідомо застосовували форми комунікації.



Кенгуру, кози та собаки - соціальні тварини. Австралійські науковці пропонують шукати пояснення "спілкування" кенгуру саме у цьому.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні