--> МОЗ: вакцинування від COVID-19 розпочнеться у лютому 2021 року | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

МОЗ: вакцинування від COVID-19 розпочнеться у лютому 2021 року

0
1
МОЗ: вакцинування від COVID-19 розпочнеться у лютому 2021 року
У Міністерстві охорони здоров’я планують у лютому 2021 року розпочати вакцинування населення від коронавірусної хвороби. Перші щеплення ймовірно будуть проводити препаратами, які країна закупить безпосередньо у виробників.

Про це розповів міністр охорони здоров’я Максим Степанов під час брифінгу 16 лютого, повідомляє Українська правда. Життя.

«Ми намагаємося, щоб ці вакцини прийшли в Україну якомога раніше. Поставили собі за мету, щоб перше вакцинування ми розпочали, починаючи з лютого наступного року», – зазначив Степанов.

За його словами, у відомстві вже опрацьовують пропозиції від компаній-виробників, які пройшли необхідні клінічні випробування.

«Зараз ми наполегливо працюємо з виробниками, в яких ми будемо закуповувати вакцини. Це всі виробники, які зараз проходять стадію сертифікації своїх вакцин і пройшли всі клінічні випробування. В нас вже є всі пропозиції, зараз просто їх відшліфовуємо», – зазначив міністр.

При цьому вакцину в рамках ініціативи COVAX Україна отримає на початку наступного року.

«За попередніми оцінками першу партію вакцини ми повинні отримати в першому півріччі наступного року.

Розраховуємо на кінець першого кварталу - початок другого. З нашої сторони підписані всі необхідні документи, ми отримали схвалення нашої технічної заявки», – розповів очільник МОЗ.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні