Компанію Facebook можуть змусити продати WhatsApp і Instagram

0
6
Компанію Facebook можуть змусити продати WhatsApp і Instagram
Компанію Facebook можуть змусити продати WhatsApp і Instagram. У всякому разі, така вимога міститься в позові, поданому Федеральною торговою комісією (FTC) США і майже всіма штатами проти гіганта соціальних мереж. На думку позивачів, стратегічні придбання Facebook порушують норми конкуренції.

Пише itech.

«Протягом майже десяти років компанія Facebook використовувала своє панування і монопольну владу, щоб крушити дрібніших конкурентів і пригнічувати конкуренцію, і все це – за рахунок звичайних користувачів», – заявила генеральний прокурор Нью-Йорка Летиція Джеймс (Letitia James) від імені коаліції 46 штатів.

Нагадаємо, компанія Instagram була придбана Facebook за 1 мільярд доларів в 2012 році, а WhatsApp – за 19 мільярдів доларів в 2014 році.

З огляду на, що FTC свого часу схвалила обидві угоди, розгляд може затягнутися, можливо – на роки.

Головний юрисконсульт Facebook Дженніфер Ньюстед (Jennifer Newstead) вже назвала позови «ревізіоністської історією» і заявила, що не існує антимонопольних законів для покарання «успішних компаній». За її словами, WhatsApp і Instagram домоглися успіху після того, як компанія Facebook інвестувала мільярди доларів в розвиток відповідних додатків.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
6

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні