Коли пітливість є ознакою небезпечного захворювання?

0
-2
Коли пітливість є ознакою небезпечного захворювання?
Надмірне потовиділення може вказувати на розвиток хвороби Паркінсона, повідомили експерти APDA. Це нейродегенеративне захворювання, яке характеризується цілою низкою моторних і немоторних проявів.

У хвороби Паркінсона є кілька ключових ознак. Йдеться про тремор (трясуться руки), брадикінезію, порушення ходи.

За даними американських медиків, на початкових стадіях захворювання нерідко з'являється сильна пітливість без видимої причини, пише newsyou. Найчастіше в цьому випадку сильно потіє верхня частина тіла, і на це варто відразу звернути увагу, тому що при первинному гіпергідрозі (про нього мова піде нижче) потіє все тіло.

Медики називають підвищену пітливість гіпергідрозом. Організм працює так: коли нам жарко, ми хвилюємося або активно чимось займаємося, мозок віддає сигнал «потіти», щоб ми не перегрівалися. Потові залози ширше відкривають протоки, посилюється потовиділення.

Якщо ми охололи, поту виділяється менше, а протоки закриваються. Первинний гіпергідроз зазвичай передається у спадок.

Ще буває вторинний гіпергідроз, і він як раз вказує на можливі хвороби. Це може бути цукровий діабет, гіпертиреоз (захворювання щитовидної залози), серцеві та легеневі захворювання, лейкоз, ожиріння. У жінок після 45 років причиною сильної пітливості може бути менопауза. При вторинному гіпергідрозі потіє майже вся поверхня тіла.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні