У Львові робот вперше зробив операцію пацієнту. ФОТО

1
-3
У Львові робот вперше зробив операцію пацієнту. ФОТО
За допомогою робота-хірурга Da Vinci лікарям вдалося ліквідувати грижу діафрагми. Усе зроблено без єдиного розрізу, через проколи.

У Львові вперше прооперували пацієнта за допомогою робота Da Vinci. Першим таким пацієнтом став 50-річний житель міста Броди, якого госпіталізували з підозрою на кишково-шлункову кровотечу. Про це повідомив директор Львівської клінічної лікарні швидкої медичної допомоги Олег Самчук у Facebook.

За його словами, під час обстеження медики виявили занадто великий отвір між черевною і грудною порожнинами, а частина шлунка змістилася в грудну клітку. Чоловіка необхідно було прооперувати.

"Сьогодні за допомогою робота-хірурга Da Vinci в нашій лікарні ліквідована грижа діафрагми. І це - фантастика! Усе зроблено без єдиного розрізу, через проколи. Хірург під час втручання був у кількох метрах від пацієнта. Завдяки камері, яка транслювала зображення, і чотирьом "рукам" робота, якими лікар керував на відстані, той бездоганно усунув проблему, зробивши навіть пластику", - йдеться в повідомленні.

Відомо, що операція пройшла успішно, а пацієнт вже прийшов до тями.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Фентастика в реальності!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні