Журнал Time опублікував обкладинку, яка ідеально описує 2020 рік

0
3
Журнал Time опублікував обкладинку, яка ідеально описує 2020 рік
Американський журнал Time назвав 2020 рік найгіршим у сучасній історії США. Однією з причин стала пандемія коронавірусу. Видання опублікувало обкладинку, на якій зображений перекреслений напис «2020».

Пише НВ.

«Це історія року, яку ви ніколи не захочете прочитати знову», — пише авторка статті й кінокритик Time Стефанія Захарек.

«Якби 2020 рік був антиутопічним фільмом, ви, напевно, вимкнули б його через 20 хвилин. Цей рік не був так само захопливим, як вигаданий апокаліпсис. Повсякденне життя, окрім того, що воно було прочинене біллю, було шалено звичайним, а рутина обернулася проти нас… Нашою найбільш виснажливою загрозою цього року було почуття безпорадності. Хоча серед людей загальноприйнято вірити у свою міцність, зокрема, американці вірять, що можуть перемогти будь-яку кризу», — йдеться у статті.

США перебувають на першому місці за кількістю хворих на COVID-19. У країні з початку пандемії виявлено понад 15 мільйонів випадків заражень. Число померлих наближається до 300 тисяч. За минулу добу Сполучені Штати встановили новий рекорд — зафіксовано понад 255 тисяч випадків інфікування. Обраний президент США Джо Байден заявив, що відновлення економіки сповільнюється, і закликав Конгрес ухвалити ще один закон для боротьби з коронавірусом.

Time також зазначає, що 2020 рік забрав життя важливих для США людей. У вересні померла членкиня Верховного суду Рут Бейдер Ґінзбурґ. За її участі були ухвалені рішення, що підтверджують право жінок на аборти, конституційність одностатевих шлюбів і права расових меншин.

Улітку пішов з життя Джон Льюїс, правозахисник, один із лідерів боротьби за заборону сегрегації та організатор Маршу на Вашингтон 1963 року. Тоді від 200 до 300 тисяч людей пройшли маршем до меморіалу Лінкольна в центрі міста, де Мартін Лютер Кінґ виголосив промову, яка дістала назву «У мене є мрія».

У травні в Сполучених Штатах сталося вбивство поліціянтом при затриманні афроамериканця Джорджа Флойда. Його запідозрили у використанні фальшивої банкноти. Поліціянт Дерек Шовін, намагаючись знешкодити афроамериканця, натиснув йому коліном на шию та ігнорував скарги чоловіка на неможливість дихати. Флойд помер у лікарні Міннеаполіса. Відеозапис інциденту стрімко поширився соціальними мережами. Загибель Флойда стала причиною масових акцій у США з вимогою розслідувати цю подію і припинити поліційне насильство в країні. Демонстрації переросли в заворушення і сутички з поліцією.

«Оптимізм — наша найбільш безглузда і найголовніша риса. В Америці не завжди буває ранок. Іноді перед ним нам потрібно пережити найтемніший час», — підсумовує оглядачка Time.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні