--> Добровольці розповіли, які побічні ефекти чекати після вакцинування від коронавірусу | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Добровольці розповіли, які побічні ефекти чекати після вакцинування від коронавірусу

0
-1
Добровольці розповіли, які побічні ефекти чекати після вакцинування від коронавірусу
Добровольці, яким робили щеплення вакцинами від коронавірусу Pfinzer&BioNTech та Moderna, описали свої відчуття після прийняття препарату.

Подробицями поділилось CNN.

Для обох вакцин-кандидатів потрібно отримати 2 дози. Друга робиться через кілька тижнів після першої, для посилення реакції.

"Ін'єкція спочатку здавалася такою самою, як щеплення проти грипу, яка дає лише невелике защемлення в руці. Того вечора, коли я виписався з лікарні, скутість стала трохи більшою. Це можна було подолати, але ви дійсно не відчуваєте, що піднімаєте руку занадто високо над плечем. Однак побічні ефекти досить локалізовані. Я маю на увазі, що це просто дискомфорт у м'язах руки. І все. Насправді це ні на що не впливає, і ти почуваєшся чудово", - прокоментував 24-річний випускник коледжу Ясір Баталві.

За словами добровольця, друга доза вакцини була трохи іншою. З ним все було гаразд, поки він лежав у лікарні, а вже вдома він відчув втому й озноб. Однак лікарі-дослідники пояснили, що це нормальна реакція організму на препарат.

"Це означає, що ваша імунна відповідь працює на вас. Ви повинні бути задоволені цим. Тепер ви перебуваєте в набагато кращому стані, щоб боротися із цим жахливим вірусом, який убив багато людей і може викликати безліч довгострокових ускладнень", – сказав експерт із вакцин лікар Пол Оффіт із Дитячої лікарні Філадельфії.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні