--> В Європі виявили нову мутацію коронавірусу, проти якої антитіла не діють | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

В Європі виявили нову мутацію коронавірусу, проти якої антитіла не діють

0
1
В Європі виявили нову мутацію коронавірусу, проти якої антитіла не діють
Американські дослідники виявили єдину мутацію у вірусі геному SARS-CoV-2, проти якої не діють антитіла, повідомляє 24 канал.

До слова, в Європі зафіксували й інші мутації коронавірусу, але вони не так "маскуються".

Працю вчених з Онкологічного дослідницького центру Фреда Хатчинсона опублікували на bioRxiv, пише медичний журнал Nature.

Мутацію виявили в домені RBD – субодиниці спайкового білка, який вірус використовує для проникнення в клітини. Одна мутація маскувала вірус від усіх видів антитіл, а деякі маскувалися вибірково від одного з трьох антитіл

Наразі поки мало подробиць відкриття, наукова робота ще повинна пройти рецензування експертною групою. До слова, стійку до набору антитіл мутацію, зафіксували попередньо ​​в Європі, зокрема — в Нідерландах і Данії.

Коронавірус – це РНК-вірус. Простіше кажучи, це сукупність генетичного матеріалу, який при контакті з інфікованим створює нові копії себе. РНК-віруси, такі як грип та кір, більш схильні до змін та мутацій у порівнянні з вірусами ДНК, такими як герпес, віспа та вірус папіломи людини.

Зазвичай такі зміни для РНК-вірусів є нормальними, але от стійкість мутації до антитіл може поставити під загрозу майбутню вакцинацію проти COVID-19.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні