--> Лікарі назвали альтернативу повному локдауну | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Лікарі назвали альтернативу повному локдауну

3
3
Лікарі назвали альтернативу повному локдауну
Дозволити уникнути повного локдауну в Україні можна за допомогою дотримання маскового режиму й соціальної дистанції.

Таку думку висловив лікар, президент асоціації анестезіологів Сергій Дубров в ефірі ток-шоу «Право на владу», повідомляє УНІАН.

«Свідомість громадян України в дотриманні маскового режиму, дотриманні соціального дистанціювання дозволили б уникнути локдауну», – зазначив він..

Лікар додав, що в розвинених країнах досить великі штрафи за порушення епідемічних вимог. Для зменшення кількості хворих на коронавірус, за його словами, потрібно заборонити масові скупчення людей.

«Заборонити святкування масові, до яких ми звикли. Думаю, один рік слід перетерпіти і утриматися від цього, бо не завжди хвора людина знає, що вона хвора. Є безсимптомний перебіг захворювання. І навіть до початку клінічних симптомів людина може бути небезпечна контагіозна, небезпечна для оточуючих.
Мене, чесно кажучи, дуже дратують ті люди, які категорично відмовляються носити маску, категорично відмовляються дотримуватися елементарних заходів. У масці важко дихати? У масці не важко дихати, якщо маску міняти, якщо маска не носиться два місяці, ті пори в тканини не забилися. Абсолютно спокійно можна ходити в масці», – зазначив лікар.

Оптимальним періодом для введення локдауну з економічної точки зору Дубров назвав кінець грудня – на два-три тижні.

Також Дубров припускає, що з точки зору економіки краще вводити локдаун з кінця грудня протягом двох-трьох тижнів.

«Я не економіст, я лікар – тут мені важко говорити. Транспорт – знову ж таки, дотримуючись правил протиепідемічних в транспорті, це було б безпечно. Якщо маршрутка набивається повна, не закриваються двері, і частина людей тримає маску на підборідді або під носом, знову-таки, це небезпечно і такого бути не може», – додав він.

Як повідомлялося, в Україні можуть ввести жорсткий карантин вже в грудні. Відомі можливі терміни нових обмежень.

Прессекретар президента України Юлія Мендель розповіла, що можливість введення локдауну у країні є, проте його дата поки невідома.

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Даниловзаявляв, що не хотів би введення повного жорсткого карантину на новорічні свята.

3 грудня ЗМІ повідомили, що Кабінет Міністрів України розглядає варіант введення локдауну на три тижні після Нового року з 2 по 21 січня.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Про що ви говорите, який масочний режим, яка дистанція між людьми??? Ви що не бачите, що вже на протязі 6-місяців 90% громадян України плювати хотіли на запроваджені владою карантинні обмеження. В громадському транспорті у магазинах без маски перебувають, у міжміського сполучення автобусах тільки зайшов пасажир зразу зняв та їде без маски, кашляють один на одного, і ще зляться та б'ються, коли зауваження їм робиш. Народ обнаглів до прєдєла, кожний сам собі лікар та пацієнт. Дивіться на країни ЄС: Германія, Італія, Бельгія, Швейцарія та кінець кінцем Росія. Там зовсім по іншому, при наймі у метро, автобуси, тролейбуси, магазини і у громадських місцях хоча всі у масках. А штрафи там, які великі і доречі до них вже дійшло, що краще маску одягнути. А ми у себе дома як оте бидло, а як за кордон приїдемо, то "хоч до сраки прикладай" - зразу всіх законів дотримуємось.
Відповісти
Вы вообще представляете что творится в Украине?!
У меня есть чувство нам подставляют какие то не настоящие статьи и мы часто не читаем информацию из первых рук.
Перебрав много источников наткнулся на сайт https://ukrjizn.com/, где видно что журналисты показывают хоть какую то реальность в которой находимся.
Очень важно в наше время отбирать качественные средства массовой информации.
Вот еще одна свежая статья, которая меня задела: https://ukrjizn.com/katreni-nostradamusa/

Надеюсь Вам поможет.
Відповісти
Многие из нас перестали смотреть телевизор , так как интернет источники дают больше правдивой информации и можно выбирать кого читать, а кого нет.
Но в последнее время основная часть СМИ подает искаженную информацию, поэтому приходится перебирать очень тщательно. В поисках хороших СМИ я наткнулся на 2 хороших источника: ukr-life.com.ua и sylnaukraina.com.ua.
Рекомендую и Вам отбирать только проверенные новостные источники СМИ чтоб не остаться обманутым.

Кстати, совсем недавно прочитал полезную новость, которая касается каждого из нас : https://sylnaukraina.com.ua/goroskop/goroskop-po-znakax-zodiaku-na-listopad-2018-roku.html
https://sylnaukraina.com.ua/
https://sylnaukraina.com.ua/finansy/osvita/stipendiya-v-ukra%D1%97ni.html
https://sylnaukraina.com.ua/novini/pravila-dorozhnogo-ruxu-ukra%D1%97ni.html
https://sylnaukraina.com.ua/goroskop/zagalnij-goroskop-dlya-skorpiona-2017.html
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні