--> Справу щодо незадекларованої вілли та інших статків Авакова закрили через рішення КСУ | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Справу щодо незадекларованої вілли та інших статків Авакова закрили через рішення КСУ

2
0
Справу щодо незадекларованої вілли та інших статків Авакова закрили через рішення КСУ
Національне антикорупційне бюро України закрило розслідування щодо брехні в декларації міністра внутрішніх справ Арсена Авакова через скасування Конституційним Судом кримінальної відповідальності за недостовірне декларування. Про це йдеться у повідомленні Центру протидії корупції.

У повідомленні зазначають, що йдеться про недекларування Аваковим у 2018 та 2019 роках вілли в Італії приблизною вартістю 3 млн 300 тисяч євро, яку Аваков набув через свою компанію у жовтні 2017 року. Вона розташована у прибережному муніципалітеті Сан-Феліче-Чірчео і має площу у 566 кв. метрів.

Також протягом 2015-2018 років Аваков задекларував свої та дружини грошові активи від 49 тисяч грн до 1,9 млн доларів, але не вказав доходи від процентів, які нараховуються банками. Також детективи НАБУ знайшли розбіжності у вказаних в декларації у 2017 році доходах дружини Авакова, що на думку детективів могло свідчити про недостовірні дані.

У документі також йдеться про дві кіпрські компанії, які зникли з декларації за 2018 рік, хоча були припинені лише у 2019, наявність різниці між фактичними доходами і зазначеними в декларації тощо. Все це могло бути підставою для притягнення до відповідальності.

У Центрі протидії корупції пояснюють, що після рішення Конституційного Суду щодо фактичного знищення декларування чиновників і відповідальності за відповідні порушення, брехня Авакова не вважається злочином, а справу довелося закрити.

Нагадаємо,28 серпня Конституційний суд визнав неконституційним указ про призначення Ситника директором НАБУ. У НАБУ заявили, що рішення КС є політично мотивованим. В Офісі президента заявили, що очікують, що виконувач обов'язків голови НАБУ буде ефективним до обрання на «чесному і прозорому конкурсі нового керівника».

26 жовтня Окружний адмінсуд Києва ухвалив викреслити з державного реєстру інформацію про Артема Ситника як директора НАБУ – на підставі рішення КСУ.

Через це рішення загалом вже закрили більше 100 кримінальних справ про брехню у деклараціях.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А ніхто з українців не сумнівається, що влада в Україні корумпована на 75%. І наш в лапках, Аваков у тому числі серед таких корумпованих чиновників не вийняток, це ще той "калач".
Відповісти
Гіп, гіп гура! Зелені рулять.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні