--> У Нігерії бойовики жорстоко вбили понад сотню селян, які працювали в полі | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

У Нігерії бойовики жорстоко вбили понад сотню селян, які працювали в полі

0
-1
У Нігерії бойовики жорстоко вбили понад сотню селян, які працювали в полі
28 листопада по обіді на північному сході Нігерії бойовики вбили щонайменше 110 селян, які збирали врожай на рисових полях поблизу столиці штату Борно. Це – один з наймасштабніших нападів у регіоні за останній час.

Повідомляє Громадське.

Про це 29 листопада повідомив координатор з гуманітарних питань ООН у Нігерії Едвард Каллон, інформує Le Monde.

«28 листопада озброєні чоловіки приїхали на мотоциклах і напали на чоловіків і жінок, які працювали на полях у селищі Кошобе. Щонайменше 110 мирних жителів були жорстоко вбиті, набагато більше людей поранили під час нападу. Кількох жінок озброєні бандити викрали», – повідомив він.

Наразі жодне з угруповань не взяло на себе відповідальність за напад, але відомо, що найактивніше в районах центральної та північної Нігерії діють бойовики ісламістського терористичного угруповання «Боко Харам».

В суботу у регіоні відбулися перші місцеві вибори з початку повстання «Боко Харам» у 2009 році проти нігерійської влади.

«Без сумніву, це робота» Боко Харам», яка діє в регіоні і часто нападає на селян», – каже Бабакура Коло, представник провладної групи самооборони, який брав участь в евакуації жертв.

У пресрелізі ООН, зі свого боку, не згадується про цю групу джихадистів.

У жовтні бойовики «Боко Харам» теж здійснили дві атаки у цьому регіоні і перерізали горло 22 фермерам. Все частіше вони нападають на селян, лісорубів, скотарів та рибалок. Терористи звинувачують їх у шпигунстві та передачі інформації військовим та поліції, які своєю чергою борються з насиллям бойовиків у регіоні.

За останні 10 років понад 36 тисяч людей були вбиті представниками «Боко Харам» на північному сході Нігерії, понад 2 мільйони людей досі не можуть повернутися до своїх домівок.

У травні 2014 року Рада Безпеки ООН визнала «Боко Харам» терористичною організацією. У березні 2015 року організація присягнула на вірність «Ісламській державі».

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні