Від сидячого способу життя люди значно швидше старіють: результати дослідження

0
5
Від сидячого способу життя люди значно швидше старіють: результати дослідження
І до карантину деякі з нас були не дуже активними, а тепер спорту в житті окремих людей взагалі майже на залишилося, констатує u-news. А дарма, бо сидячий спосіб життя дуже шкодить здоров’ю.

Вчені проаналізували результати 9 досліджень, проведених у різних країнах світу, аби з’ясувати – як сидячий спосіб життя впливає на організм людини та як можна вирішити цю проблему.

Експерти вивчили анкети 44 370 чоловіків та жінок середнього і більш зрілого віку, які знаходилися під наглядом лікарів протягом п’яти років.

Виявилося, що учасники експерименту, які не займалися спортом та вели малорухомий спосіб життя, швидше старіють та частіше страждають від різних проблем зі здоров’ям.

Крім того, нове дослідження показало, що любителі активностей живуть набагато довше, ніж ті, хто сидить протягом дня по 8-10 годин.

Як пояснили автори роботи, всього 30-40 хвилин інтенсивних тренувань на день можуть зменшити шкоду від сидячого способу життя. Це може бути прогулянка на велосипеді, швидка хода або біг.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні