--> Помер легендарний футболіст Дієго Марадона | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Помер легендарний футболіст Дієго Марадона

0
-1
Помер легендарний футболіст Дієго Марадона
У віці 60 років помер аргентинський футболіст Дієго Марадона. За даними найбільшого видання Аргентини, він помер від зупинки серця.

Інформує Громадське.

Як повідомляє Clarin, Марадона мав проблеми з серцем після операції.

Він помер у власному будинку в місті Тигре, що на півночі від Буенос-Айреса.

Чим відомий Марадона?

У матчі чвертьфіналу на Чемпіонаті світу з футболу Марадона забив рукою гол у ворота збірної Англії, але цього не помітив суддя. Цей випадок відомий як «рука бога», адже після гри футболіст сказав: «Я не торкнувся м'яча, це була рука бога».

Найбільшою заслугою Марадони є те, що він впевнено привів збірну Аргентини до перемоги на чемпіонаті світу у 1986 році. Фінальний матч проходив проти збірної Федеративної республіки Німеччини, тоді аргентинці перемогли з рахунком 3:2.

У своїй клубній кар'єрі Дієго Марадона найбільшого успіху досягнув, коли грав за «Наполі» — клуб із Неаполя. В Італії постійно відбувалося протистояння команд із півночі та півдня країни, але команди з півночі — «Ювентус», «Інтер», «Мілан» — були багатші та успішніші.

У 1984 році Марадону «викупили» з «Барселони» до «Наполі» за тоді рекордні 7,6 млн доларів. У команді також з'явилися інші футбольні чемпіони, що допомогло клубу перемогти на декількох турнірах, зокрема на Кубку УЄФА.

Через проблеми з наркотиками Марадона був змушений переривати свою кар'єр. Його затримували у 1991 році за зберігання кокаїну, а також умовно засуджували за стрілянину по журналістах із пневматичної зброї.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні