--> З початку карантину безробітні українцям отримали майже 14 млрд грн | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

З початку карантину безробітні українцям отримали майже 14 млрд грн

0
1
З початку карантину безробітні українцям отримали майже 14 млрд грн
Допомогу отримали люди, зареєстровані безробітними в центрах зайнятості, а також ті, хто потребує допомоги з часткового безробіття.

З початку карантину близько 14 мільярдів гривень направили на компенсацію за повне і часткове безробіття. Про це повідомляє прес-служба Мінекономрозвитку в середу, 25 листопада.

З 12 березня 2020 року і до кінця листопада було виплачено 11,5 млрд грн допомоги безробітним, зареєстрованим у центрах зайнятості. Заборгованості з виплати допомоги з безробіття немає, підкреслили у відомстві.

На фінансову підтримку малого і середнього бізнесу Кабмін виділив з СОVID-фонду 2,8 млрд грн на програму допомоги з часткового безробіття, з яких вже профінансовано 2,5 млрд грн.

"Боротьба з безробіттям може бути ефективною тільки при комплексному підході. З цією метою ми запустили різні механізми підтримки. Це і програма з часткового безробіття, завдяки якій вдалося зберегти робочі місця для 373 700 громадян. Це і програма "5-7-9%" , однією з умов якого було збереження чисельності персоналу. Це і посилення роботи регіональних служб зайнятості, за сприяння яких за період карантину роботу отримали 419 тисяч осіб", - заявив міністр Ігор Петрашко.

За його словами, нещодавно для програми допомоги з часткового безробіття додатково було виділено 80 млн грн, а для покриття потреб у своєчасній виплаті допомоги з безробіття - майже 1,2 млрд грн.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні