--> Чи можна «підхопити» статеву інфекцію у громадському туалеті? | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Чи можна «підхопити» статеву інфекцію у громадському туалеті?

0
-9
Чи можна «підхопити» статеву інфекцію у громадському туалеті?
Якщо сидіння виглядає брудним, його потрібно протерти вологою серветкою, скористатися одноразовими покриттями, які бувають в кабінках, або змінити вбиральню.

Якщо ж сидіння виглядає чистим, на нього можна сісти.

В унітазну чашу зазвичай потрапляють кишкові бактерії. Вони є в кишківнику всіх людей, а назовні виходять разом з калом, пише health.24tv.ua.

Чи можна підхопити інфекцію через громадський туалет?

Припустимо, що в момент попереднього змиву бактерії долетіли до сидіння. Їх зіткнення зі стегном безпечне – шкіра, сальні та потові залози, та мікрофлора чудово захищають організм.

Якщо на шкірі буде ранка, то теоретично патогени зможуть потрапити всередину через неї. Але, швидше за все, їх буде настільки мало, що імунна система швидко їх знищить.

Отримати кишкову інфекцію від простого сидіння на унітазі навряд чи вийде. Але якщо кишкові бактерії потрапляють на руки – шлях до зараження стає коротшим. Від такого захищає ретельне миття рук після туалету.

А от підхопити статеві інфекції точно не вийде. Вони дуже вразливі до навколишнього середовища й гинуть майже одразу, коли залишають організм носія.

Чому краще сідати на унітаз

Щоб не торкатися до сидіння шкірою, можна над ним нависнути. Але деякі експерти вважають, що така напружена поза призводить до неповного випорожнення сечового міхура. Через це частіше хочеться в туалет і підвищується ймовірність інфекцій.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-9

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні