--> У 2021 році зарплата медиків буде становити мінімум 22-25 тисяч гривень, - Степанов | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

У 2021 році зарплата медиків буде становити мінімум 22-25 тисяч гривень, - Степанов

2
-5
У 2021 році зарплата медиків буде становити мінімум 22-25 тисяч гривень, - Степанов
Влада повинна зробити все, щоб українські медики припинили виїжджати працювати за кордон, зокрема, значно збільшити їм розмір заробітної плати.

Про це 24 листопада в ефірі 5 каналу сказав очільник МОЗ Максим Степанов, пише УНІАН.

За його словами, Польща, Чехія і Німеччина спрощують процедуру працевлаштування для медпрацівників-іноземців, щоб ті могли безперешкодно там працювати.

Степанов зазначив, що одним з головних факторів, чому українські лікарі виїжджають, - це низька зарплата.

"Саме тому ми наголошуємо на прийнятті адекватного бюджету на 2021 рік - щоб заробітна плата лікаря починалася від 22-25 тисяч гривень. І це один з головних факторів щодо зупинки від'їзду наших громадян, наших лікарів, наших медичних працівників за кордон", - сказав міністр.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Вибори минули, а обіцянки залишилися.
Відповісти
У Польщі нехватка медичних лікарів, медичних сестер та санітарок у селах по всіх спеціалізаціях та напрямках роботи від стоматології до акушерства. А наші українці, навіть з вищою медичною освітою лікарі-професіонали, медсестри із середньою медичною освітою після медучилищ, ліцеїв - готові вже їхати у Польщу на заробітки. Польський Уряд пообійцяв легально працевлаштовувати наших медичних спеціалістів в сільські регіони Польщі, навіть пообійцяв виплатити підйомні гроші у зв'язку з переїздом. Звісно, що поляки не будуть нашим медикам платити так як вони платять своїм медичним спеціалістам, проте і ця зарплата яку готові платити поляки для наших, у три-чотири рази вища ніж та зарплата, яку українські медики отримували б працюючи у себе в Україні.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні