--> Всіх українців будуть контролювати за допомогою спеціальної системи відстеження на COVID-19, - Степанов | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Всіх українців будуть контролювати за допомогою спеціальної системи відстеження на COVID-19, - Степанов

1
-2
Всіх українців будуть контролювати  за допомогою спеціальної системи відстеження на COVID-19, - Степанов
Нагадаємо, нещодавно ми повідомляли, що уряд пропонує діджіталізувати боротьбу з коронавірусом. Одне з можливих нововведень - відвідування громадських місць по скануванню QR-коду.

В Україні розробляють автоматичну систему відстеження хворих на коронавірус. Вона буде оповіщати і "контролювати" тих, хто контактував з хворим – зараз її створенням займається Міністерство цифрової трансформації. Про це в ефірі Свободи слова на ICTV розповів глава МОЗ Максим Степанов, пише Ліга.Новини.

Він підкреслив, що для таких нововведень будуть необхідні зміни в законодавстві, а також розповів, як система буде працювати на практиці.

Якщо людина занедужує, то всі, хто з нею контактував, отримуватимуть спеціальне повідомлення. "Кожен, кому прийде таке СМС-повідомлення, повинен буде піти на самоізоляцію. І має бути відповідне покарання, якщо він не піде. І повинен бути доступ до персональних даних, щоб встановлювати це все в автоматичному режимі", – заявив міністр.

За його словами, відповідні зміни будуть внесені в законодавство, коли буде сформовано саму концепцію відстеження в автоматичному режимі.

Також Степанов підкреслив, що подібна система до цього працювала тільки в азіатських країнах, але там вона цілком показала свою ефективність.

20 листопада міністр цифрової трансформації Михайло Федоров анонсував, що в Україні з'являться чат-боти для відстеження наявності вільних ліжок та е-направлення на ПЛР-тести.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ну і як вони будуть відстежувати? Телефон дома "забувається", нашийник електронний почіплять усім.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні