--> Вівсянка у трійці найшкідливіших дитячих каш | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Вівсянка у трійці найшкідливіших дитячих каш

0
-7
Вівсянка у трійці найшкідливіших дитячих каш
Виявляється, дитячі каші можуть бути не лише корисними, а зовсім навіть навпаки. Що цікаво, до переліку найбільш шкідливих каш потрапила і вівсянка.

Манна каша займає 1-ше місце в рейтингу найшкідливіших каш, переконує gazeta.ua. Саме в манній крупі міститься найменше вітамінів, корисних мікроелементів і білка. А ось глютену, який здатний викликати у дитини схильність до алергії та перешкоджати засвоєнню вітаміну D та заліза, — навпаки багато.

Крім того, у манці міститься велика кількість фітинової кислоти, яка заважає засвоюватися кальцію.

Різні сорти манки засвоюються організмом по-різному. Крупа з маркуванням "М" робиться з м'яких сортів пшениці та вважається найшкідливішою. Менш шкідлива каша з позначкою "Т", оскільки виробляється з пшениці твердих сортів.

Дієтологи також відзначають, що через високий вміст крохмалю шкоду для організму може становити рисова крупа.

До переліку найшкідливіших каш, як не дивно, потрапила і вівсянка. У ній міститься велика кількість фітинової кислоти, котра вимиває кальцій із кісток. Там також замало білка, тому вона практично не дає ефекту зберігання енергії.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-7

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні