Як працюють шахрайські телефонні додатки

0
2
Як працюють шахрайські телефонні додатки
Шахраї створюють шкідливі програми для мобільних телефонів, за допомогою яких крадуть дані користувачів.

Якщо встановити мобільний додаток для запису особистих телефонних розмов, програма може викрасти дані й відправити їх аферистам. Останні згодом починають вимагати гроші та погрожують відправити знайомим усю отриману інформацію, пише «Сьогодні».

«Людина встановлює на гаджет вірусне програмне забезпечення. Вся інформація починає скачуватись. У такому разі необхідно одразу звернутися до кіберполіції. Шахраям потрібно сказати, мовляв, гроші дам трохи пізніше, приспати пильність і все робити відповідно до вказівок правоохоронців» , – говорить експертка з кібербезпеки Наталія Бугайова.

Ще одна популярна вірусна програма – визначник підписів. З її допомогою можна дізнатися, як номер мобільного підписаний у телефонах інших людей.

«У мене раптом збільшилася кількість спаму. Я була вражена, коли прочитала що ця програма торгує номерами. Ми даємо доступ до телефону, програма сканує всі номери й потім ці бази продаються різним банкам або рекламним компаніям», – розповідає студентка Олена, яка колись скористалася таким додатком.

Кіберексперти попереджають: якщо додаток вимагає повний доступ до всіх функцій смартфона, найімовірніше, що він вірусний.

«Зібравши дані, аферисти продають їх колекторам, шантажистам і просто рекламним компаніям», – говорить Наталія Бугайова.

Перш ніж завантажувати будь-який додаток на смартфон, Бугайова радить вивчити його рейтинг, відгуки користувачів, звернути увагу на спеціальні сертифікати.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні