В КСУ оскаржили карантин вихідного дня

1
-1
В КСУ оскаржили карантин вихідного дня
До Конституційного суду України надійшло подання 48 народних депутатів. У ньому депутати просять перевірити на відповідність Конституції постанову про карантин вихідного дня.

Інформує РБК.

Парламентарії просять перевірити на відповідність Конституції України (конституційності) положень підпункту 17 пункту 10, пункту 15 постанови Кабінету міністрів "Про встановлення карантину та впровадження посилених протиепідемічних заходів на території з широким розповсюдженням гострої респіраторної хвороби COVID-19, викликаної коронавірусом SARS-CoV - 2" від 22 липня 2020 № 641 зі змінами.

Зазначається, що окремі положення зазначеної постанови не відповідає низці норм Конституції України. Крім того, питання, порушені у конституційному поданні, мають особливе суспільне і економічне значення, оскільки стосуються, зокрема життя і здоров'я громадян.

Нагадаємо, в Україні ввели карантин вихідного дня. Він діє з 00:00 суботи до 00:00 понеділка.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Часом не тіж самі що попереднім зверненням спричинили конституційну кризу?
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні