Назвали ознаки токсичних стосунків

0
-5
Назвали ознаки токсичних стосунків
Деякі люди роками живуть разом, завдаючи один одному емоційний біль, проте не можуть розлучитися. Це позначається на їхньому психологічному здоров'ї. Фахівці розповіли, які риси в романтичних взаєминах вказують на токсичність і як знайти в собі сили залишити такого партнера.

Іноді люди відчувають навіть фізичний біль: у них болить голова, спина, вони відчувають тяжкість у животі. Психологи стверджують, що токсичні стосунки ґрунтуються на почутті провини, пише ELLE.

Один з партнерів стверджує, що інший без нього не зможе, звинувачує його в своїх же невдачах і проблемах.

Постійні сварки, відсутність уваги і поваги, зниження самооцінки, страх, – все це типові ознаки токсичних взаємин, стверджують психологи. Відчуття напруги, роздратування, "втрати" своїх особистісних якостей свідчать про те, що партнер "пробуджує" ці почуття.

Вихід з "любовної залежності" повинен бути усвідомленим. Тому важливо спочатку поставити під сумнів свої стосунки і зрозуміти, наскільки вони змушують емоційно страждати. Психологи рекомендують звернутися за допомогою до фахівця або до близьких, які допоможуть побороти сумніви.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні