У Пенсійному фонді назвали найбільші пенсії

0
-6
У Пенсійному фонді назвали найбільші пенсії
Згідно з даними на 1 жовтня поточного року, в Україні зареєстровано близько 11,2 млн пенсіонерів. Середня пенсія становить трохи менше ніж 3,5 тис. гривень. При цьому є пенсійні виплати, які перевищують середню пенсію в 4 і більше разів. Такі дані надали в Пенсійному фонді України (ПФУ).

Середні пенсії отримують ті пенсіонери, яким виплати оформлені за віком. Українці, які отримують пенсії з інвалідності, знаходяться в групі з меншими показниками — середні цифри в цій категорії не перевищують 2,6 тис. грн, а всього таких людей в нашій країні близько 1,5 млн. Трохи більше — близько 3 тис. грн — отримують пенсіонери, які оформлені в категорії «по втраті годувальника». Таких пенсіонерів в Україні трохи більше ніж п’ятсот тисяч осіб.



Найменші пенсії в категорії «соціальні пенсії» — в середньому це 1 729 грн. А ось найбільші нарахування в Україні знаходяться в категоріях «довічне грошове утримання суддів» — середня сума становить понад 52 тисяч гривень.

Раніше повідомлялося, що пенсіонерам запропонували нову послугу: «Пенсія в смартфоні». Тепер всі дані майбутній пенсіонер зможе подавати онлайн. Ця розробка виконана в рамках запровадження автоматичного нарахування пенсії в Україні.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні