G20 продовжила заморозку заборгованості найбідніших країн

0
1
G20 продовжила заморозку заборгованості найбідніших країн
"Велика двадцятка" (G20) на цьогорічному саміті під головуванням Саудівської Аравії домовилася продовжити заморозку заборгованості найбідніших країн. Борги будуть заморожені до червня 2021 року.

Інформує РБК.

Відтермінування обслуговування боргів пов'язане з тим, що більшість країн не можуть виконати свої зобов'язання через складну ситуацію з COVID-19. Країни G20 взяли на себе зобов'язання допомогти найбільш постраждалим від пандемії державам.

"Ми продовжимо докладати зусиль для захисту життів та надання їм допомоги... Необхідно скоординувати наші дії на глобальному рівні та діяти солідарно... Ми прагнемо привести світ до відновлення після пандемії", - йдеться у заяві.

Нагадаємо, у квітні міністри фінансів країн G20 домовилися призупинити виплати по обслуговуванню боргів для найбідніших країн. Планувалося, що заморозка виплат триватиме до кінця року, але з можливим продовженням.

Додамо, у перший день саміту G20 президент Єврокомісії закликала країни "Великої двадцятки" виділити 4,5 млрд доларів на забезпечення загального доступу до тестів на COVID-19, вакцин і ліків.
Теги: G20
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні