Вчені розповіли, чому люди після 30 років сильно товстішають

0
-5
Вчені розповіли, чому люди після 30 років сильно товстішають
Дуже багато людей стикаються з проблемою "вікового" живота, який зазвичай починає формуватися після досягнення віку в 30 років. Про це пише Главред.

Як повідомляє агентство РІА Новини, німецьких та американські вчені з'ясували, що до такої ситуації призводить збільшення кількості імунних В-клітин. Крім того, з віком організм людини зношується, а багато природні процеси в ньому сповільнюються (а деякі ‒ і зовсім завмирають).

Те ж саме відбувається під час боротьби тіла людини із зайвим жиром. Він має властивість відкладатися навколо внутрішніх органів і ховатися під епідермісом.

Вчені в ході експерименту з лабораторними мишами прийшли до висновку, що причиною уповільнення метаболічних процесів стають імунні в-клітини. З віком вони починають набагато активніше ділитися в черевному відділі. Крім того, у молодому віці під час зараження будь-якої інфекцією саме ці клітини мають схильність до збільшення. Відразу після одужання організму дані клітини повертаються до своїх колишніх розмірів.

Однак річ у тому, що під час процесу дорослішання відбуваються аналогічні процеси, але без зворотної реакції (тобто клітини тільки збільшуються).

В кінцевому підсумку, у людини утворюються жирові відкладення навколо живота. Якщо до цього додати неактивний спосіб життя і зловживання шкідливою їжею, то можна отримати вже набагато більш значну зайву вагу і відповідні проблеми зі здоров'ям.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні