Лист непрацездатності й 50 % заробітної плати: Як освітяни переживуть Covid

0
3
Лист непрацездатності й 50 % заробітної плати: Як освітяни переживуть Covid
Карантинні заходи посилюються, втім школи продовжують працювати. Якщо коронавірусну інфекцію виявлять у вчителя, він має негайно йти на самоізоляцію. На період хвороби освітяни отримають лист непрацездатності та допомогу в розмірі 50 % середньої заробітної плати, повідомляє освітній омбудсмен Сергій Горбачов у "Фейсбук".

Вчителям, які перебувають на самоізоляції видадуть документ, що підтверджує тимчасову непрацездатність на 14 днів. Допомога тимчасової не працездатності не буде залежати від страхового стажу. Її виплатять особам, які перебувають у лікарні чи на самоізоляції під медичним наглядом у розмірі 50% середньої заробітної плати.

"Іноді виникає проблема – частина директорів школи змушує вчителів навчати учнів дистанційно під час самоізоляції, коли вчитель має листок тимчасової непрацездатності, відповідно, не повинен працювати", – каже омбудсмен.

Вчитель може викладати дистанційно під час самоізоляції, якщо директор навчального закладу погодиться. Тоді тимчасову непрацездатність оформлювати не треба. Педагог отримає зарплату в повному обсязі. Якщо стан хворого погіршиться він має проконсультуватись з лікарем та оформити відповідний листок, повідомити керівництво закладу освіти.

За дистанційне навчання вчителям додадуть надбавки за складність, напружену роботу, за збільшення обсягу виконаних завдань. Також планують додати доплати відповідно до законодавства.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні