Більд: США можуть повністю зупинити «Північний потік-2»

0
-1
Більд: США  можуть повністю зупинити «Північний потік-2»
Нові санкції США, які будуть ухвалені вже після перемоги на виборах Джо Байдена, можуть не тільки затримати будівництво "Північного потоку-2", а й повністю зупинити російський газопровід.

Про це з посиланням на газових експертів повідомило німецьке видання BILD.

Раніше політики в Німеччині сподівалися, що Байден відновить "дружній курс" минулого президента Барака Обами. Однак ситуація може розвиватися зовсім за іншим сценарієм.

"У найбільш чутливій німецько-американській точці дотику, а саме щодо російського газопроводу "Північний потік-2" через Балтійське море, Джо Байден у наступні кілька місяців знову посилить вплив влади, щоб зупинити амбітний проєкт Кремля", – пише видання. І хоча газопровід побудований на 95%, його можуть повністю зупинити.

Сенат США і Палата представників уже погодили введення нових санкцій проти російського газопроводу "Північний потік-2". Вони зачеплять страхові і сертифікаційні компанії, які працюють із судами. Без сертифікації та страхування добудувати й запустити газопровід не вдасться.

Держдепартамент США опублікував роз'яснення, в якому йдеться, що під американські санкції потраплятимуть не лише компанії, що надають судна для будівництва "Північного потоку-2", а й ті, які займаються модернізацією суден, встановлюють на них необхідне обладнання або фінансують ці процеси.

"Північний потік-2" йде в обхід транзитних держав – України, Білорусі, Польщі та інших східноєвропейських країн – через виняткові економічні зони й територіальні води Росії, Фінляндії, Швеції, Данії та Німеччини.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні